XERRADA: ADDICCIÓ A LES PANTALLES

Creus que el teu fill/a passa masses hores davant la pantalla de l’ordinador, del móvil o jugant a videojocs?

Et preocupa que el mal ús de les pantalles sigui un problema pel seu benestar?

Genera conflictes familiars i no saps com posar-hi solució?

 
 
Si la resposta és aquesta xerrada us interessa.
 
Les noves tecnologies han passat a formar part del nostre dia a dia i com a conseqüència, l’addicció a pantalles és un trastorn que està en expansió i comença a ser un greu problema social. Dins d’aquest trastorn entra l’ús abussiu de les xarxes socials i farem especial èmfasi en els videojocs.
 
Cada vegada hi ha més estudis concloents que afirmen que l’ús abussiu de les pantalles poden provocar trastorns del llenguatge i la son en els més petits  així com l’aïllament de la familia i amics, poc interés i baixa tolerància a la frustració en nens i adolescents.
 
Des de ben petits estem consumint aplicacions i jocs que s’han dissenyat per fer-nos addictes a les pantalles. Però com és que hi ha algunes persones que es tornen addictes o altres que no? Això és degut al control que la persona és capaç de desenvolupar quan en fa ús.
 
És imprescindible que els adults donem exemple als nostres fills i filles de com utilizar les pantalles de forma responsable i estiguem informats de les pautes que els hem de donar per ajudar-los a evitar conseqüències negatives en el seu benestar i de com hem d’actuar si ens trobem en una situació d’adicció. Però moltes families es troben desemparades en una situació problemática que sel’s escapa de les mans degut a la desinformació sobre la temática.
 
Per aquest motiu a clínica ISSA oferim una xerrada que preten respondre a les preguntes:

  • Com podem detectar si el nostre fill/a és addicte a les patalles o el seu comportament entra dins la normalitat?
  • Com hem d’actuar com a pares per ajudar a aturar un ús abussiu de les pantalles?

 

A càrrec de Savino Musicco (Psicòleg especialista en addiccions)

Dia: Dimarts 30 d’Abril de 19 a 20.30h

Preu: 10 € per persona o 15 € per nucli familiar

 

 

El dia de la xerrada us informarem sobre el taller d’addicció a pantalles en nens i adolescents que oferirem per totes aquelles famílies interessades en aprofundir en la temàtica on tractarem el vostre cas de forma personalitzada i treballarem pautes d’intervenció concretes amb unes activitats tant teòriques com pràctiques.

 

cartell_addcio